NovostiBOGAT GLAZBENI PROGRAM NA KRAJU KORIZME POD VODSTVOM MAESTRA IVANA REPUŠIĆA

ezgif.com-gif-maker

U srijedu, 31. ožujka 2021., Simfonijski orkestar  HRT-a, Sonja Runje (mezzosopran) i Stanko Madić (violina) pod dirigentskom palicom Ivanom Repušića izvest će korizmeni koncert u crkvi sv. Blaža u Zagrebu. Na programu su: Stabat Mater Antonija Vivaldija, Koncert za violinu i orkestar Udaljena svjetlost Pēterisa Vasksa te Adagietto iz Pete simfonije Gustava Mahlera.

Koncert se održava bez publike, u skladu s epidemiološkim mjerama, uz televizijsko i radijsko snimanje. Snimka će se emitirati u četvrtak, 1. travnja u 20 sati na Trećem programu Hrvatskoga radija, te u petak, 2. travnja u 16:50 na Trećem programu Hrvatske televizije.

Više

*****

Dva operna rariteta, komične jednočinke Georgesa Bizeta (Doktor čudo Le Docteur Miracle) i Gaetana Donizettija (Rita) snimljene 24. ožujka 2021. u Prinzregententheateru u Münchenu, emitirat će se u četvrtak, 1. travnja 2021.  na YouTube kanalu Theaterakademie August Everding. Projekt je nastao u suradnji Orkestra Minhenskog radija, Bavarske kazališne akademije (Theaterakademie August Everding) i minhenske Visoke škole za glazbu i kazalište (Hochschule für Musik und Theater München).

Pregled na zahtjev bit će omogućen od 2. do 5. travnja 2021. na mrežnoj stranici Theaterakademie: www.theaterakademie.de.

Više