NovostiCD IZDANJE S KULJERIĆEVIM HRVATSKIM GLAGOLJAŠKIM REKVIJEMOM I GOTOVČEVOM HIMNOM SLOBODI NOMINIRAN ZA UGLEDNU MEĐUNARODNU NAGRADU ICMA

ivan-repusic-60

Među 365 nominiranih diskografskih izdanja za prestižnu europsku nagradu International Classical Music Awards (ICMA) nalaze se i tri CD izdanja vodećih nakladničkih kuća, snimljena pod dirigentskom palicom Ivana Repušića. U kategoriji „Opera” nominirani su Attila Giuseppea Verdija („BR-Klassik”, 2020.) i Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca („cpo” / „BR-Klassik”, 2020.), a u kategoriji „Zborska glazba” Hrvatski glagoljaški rekvijem Igora Kuljerića i Himna slobodi Jakova Gotovca („BR-Klassik”, 2020.). Među ukupno 20 nominiranih u kategoriji „Zborska glazba”, CD s djelima hrvatskih skladatelja Igora Kuljerića i Jakova Gotovca, a u izvedbi maestralnih solista, Orkestra Minhenskog radija, Zbora Bavarskog radija i maestra Ivana Repušića, ušao je u uži krug natjecanja kao jedno od triju najboljih diskografskih izdanja. Imena pobjednika bit će objavljena 20. siječnja 2021. na mrežnoj stranici ICMA-e.

Više

DOBRO DOŠLI na internetsku stranicu hrvatskog dirigenta Ivana Repušića, šefa dirigenta Orkestra Minhenskog radija, prvoga stalnog gosta dirigenta Njemačke opere u Berlinu i šefa dirigenta Zadarskog komornog orkestra. Ovdje možete pronaći najnovije obavijesti o nadolazećim angažmanima maestra Repušića, pročitati njegove intervjue i izvatke iz članaka uglednih glazbenih kritičara, pogledati fotogaleriju kao i brojne videozapise maestrovih izvedbi i gostovanja u emisijama hrvatske i njemačke produkcije te pregledati naslove iz bogate diskografije u izdanju vodećih nakladničkih kuća – BR-Klassik, CPO i Warner Classics.

Pretplatite se na naš Newsletter kako biste na vrijeme primali obavijesti o aktivnostima dirigenta Ivana Repušića i aktualnim događanjima u sezoni 2021./2022.!

Uredništvo web-stranice

Ivona Šimunović, Kuća za ptice (2019)