https://ivanrepusic.com/wp-content/uploads/2020/05/Attila.jpg

Giuseppe Verdi: Attila

BR-KLASSIK 900330 (2020)

Ildebrando D’Arcangelo, Liudmyla Monastyrska, Stefano La Colla, Stefan Sbonnik, George Petean, Gabriel Rollinson, Chor des Bayerischen Rundfunks, Münchner Rundfunkorchester, Ivan Repušić

Recenzije CD-a

Roland H. Dippel, Oper Magazin (srpanj / 2020)

CD mjeseca

„Orkestar Minhenskog radija blistao je kao u vremenima kad je bio jedan od najzaposlenijih orkestara na svijetu za studijsko snimanje opera i opereta. (…) Repušić opovrgava da su Verdijeve opere prije 1849. godine bile uglavnom nerafinirane. Naprotiv: sve zvuči čvrsto, ali nipošto kao kruto udaranje miješalice za cement.”

Ralph P. Locke, The Arts Fuse (16/11/2020)

„Minhenski orkestar zvuči izvanredno od početka do kraja. Kao i zbor (koji u tom djelu ima mnogo posla). Ivan Repušić, rodom iz Hrvatske, šef dirigent orkestra od 2017., očituje se, kao i u snimci I due Foscari, kao velik operni dirigent, koji glazbu zadržava onoliko silovitom ili nježnom koliko se traži i uvijek pod čvrstim nadzorom. Glasovi su nosivi bez vikanja ili urlanja. Orkestralne pojedinosti čuju se prirodno, a tutti ne preplavljuju.”

Ostala cd izdanja

DOBRO DOŠLI na internetsku stranicu hrvatskog dirigenta Ivana Repušića, šefa dirigenta Orkestra Minhenskog radija, prvoga stalnog gosta dirigenta Njemačke opere u Berlinu i šefa dirigenta Zadarskog komornog orkestra. Ovdje možete pronaći najnovije obavijesti o nadolazećim angažmanima maestra Repušića, pročitati njegove intervjue i izvatke iz članaka uglednih glazbenih kritičara, pogledati fotogaleriju kao i brojne videozapise maestrovih izvedbi i gostovanja u emisijama hrvatske i njemačke produkcije te pregledati naslove iz bogate diskografije u izdanju vodećih nakladničkih kuća – BR-Klassik, CPO i Warner Classics.

Pretplatite se na naš Newsletter kako biste na vrijeme primali obavijesti o aktivnostima dirigenta Ivana Repušića i aktualnim događanjima u sezoni 2021./2022.!

Uredništvo web-stranice

Ivona Šimunović, Kuća za ptice (2019)