https://ivanrepusic.com/wp-content/uploads/2020/04/luisa-miller-2.jpg
https://ivanrepusic.com/wp-content/uploads/2020/09/luisa-miiler-2.jpg

Giuseppe Verdi: Luisa Miller

BR-KLASSIK 900323 (2018)

Marina Rebeka, Corinna Scheurle, Judit Kutasi, Ivan Magrì, Bernhard Schneider, George Petean, Marko Mimica, Ante Jerkunica, Zbor Bavarskog radija, Orkestar Minhenskog radija, Ivan Repušić

Recenzije CD-a

Ingrid Wanja, Opera Lounge  (12/04/2018)

„Ivan Repušić snimio je ovo djelo s Orkestrom Minhenskog radija i Zborom Bavarskog radija za seriju izdanja BR-Klassik-a i već je uvertirom sposoban uvjeriti nas da se razumije u brioznost ranih Verdijevih opera, koju zna izmamiti iz svojeg orkestra. Suprotnosti između pastoralne idile i dramatičnih trenutaka fino su izrađene (…).ˮ

Giordano Cavagnino, GB Opera Magazine (14/05/2018)

„Instrumentalnom dijelu Ivan Repušić pristupio je tankoćutno i inteligentno. Mladi hrvatski dirigent potvrđuje se kao ličnost koju treba pratiti među onima koje se pojavljuju na europskoj sceni. Njegovo tumačenje s pravom izbjegava projicirati to djelo izvan njegova vremena i prije se osvrće unatrag, prema onoj tradiciji belkanta koja je u Verdijevoj operi – osobito u djelima koja prethode Latinskoj trilogiji – humus prirodne kulture. Dirigiranje je to jasnih i jarkih boja, briljantnih ritmova i gotovo donicetijevskog prizvuka – u tom pogledu osjeća se dašak gotovo rosinijevske predigre – koji pridonose podcrtavanju stilskog jedinstva djela koje je naizgled proturječno u svojoj prijelaznoj naravi između vezanosti za prošlost u najvirtuoznijim trenucima i iznenadnim otvaranjima prema budućnosti. Repušić na neki način uspijeva postići kvadraturu kruga stapajući u jedinstvenu viziju različite komponente čije su razlike više prividne negoli bitne.”

Volkmar Fischer, BR-Klassik (04/04/2018)

„Dobro se čuje koliko talijanski repertoar leži na srcu Orkestru Minhenskog radija: od vremena Marcella Viottija to se srećom ne odražava samo na večeri arija nego i na koncertantne izvedbe cjelokupnih opera. Ivan Repušić još crpi otuda i povrh toga daje naslutiti vlastiti interpretski rukopis: preciznost je kod njega povezana s muzikantskom nekompliciranošću. A kad mora biti dramatično, Hrvat ne preza od zgusnuta zaoštravanja. Učinak se nigdje ne doima isforsirano nego uvijek dobro uzemljeno – proizašao iz duševnih sukoba protagonista na pozornici. Već se danas možemo radovati sljedećoj sastavnici višedijelnog projekta Verdi.”

Ostala cd izdanja

DOBRO DOŠLI na internetsku stranicu hrvatskog dirigenta Ivana Repušića, šefa dirigenta Orkestra Minhenskog radija, prvoga stalnog gosta dirigenta Njemačke opere u Berlinu i šefa dirigenta Zadarskog komornog orkestra. Ovdje možete pronaći najnovije obavijesti o nadolazećim angažmanima maestra Repušića, pročitati njegove intervjue i izvatke iz članaka uglednih glazbenih kritičara, pogledati fotogaleriju kao i brojne videozapise maestrovih izvedbi i gostovanja u emisijama hrvatske i njemačke produkcije te pregledati naslove iz bogate diskografije u izdanju vodećih nakladničkih kuća – BR-Klassik, CPO i Warner Classics.

Pretplatite se na naš Newsletter kako biste na vrijeme primali obavijesti o aktivnostima dirigenta Ivana Repušića i aktualnim događanjima u sezoni 2021./2022.!

Uredništvo web-stranice

Ivona Šimunović, Kuća za ptice (2019)