https://ivanrepusic.com/wp-content/uploads/2020/04/Ero-s-onoga-svijeta-1.jpg
https://ivanrepusic.com/wp-content/uploads/2020/09/Ero-s-onoga-svijeta-2.jpg

Jakov Gotovac: Ero s onoga svijeta

CPO / BR-KLASSIK 6096029 (2020)

Valentina Fijačko Kobić, Jelena Kordić, Tomislav Mužek, Ljubomir Puškarić, Ivica Čikeš, Suzana Češnjaj, Zbor Hrvatske radiotelevizije, Orkestar Minhenskog radija, Ivan Repušić

Recenzije CD-a

Bernd Feuchtner, Fono Forum (srpanj / 2020)

„Ivan Repušić, od 2017. godine šef dirigent Orkestra Minhenskog radija, napinje mišiće i plastično isklesuje pučki humor iz te glazbe. Toj se blistavoj energiji ne može odoljeti.”

*Napomena: Članak je dostupan na zahtjev

Zrinka Matić, Klasika.hr (20/04/2020)

„Novi CD izuzetno je CD izdanje iz više razloga, ne samo kao rijetkost u izdavaštvu hrvatske operne glazbe; u prvom redu zabilježba je to odlične izvedbe svih okupljenih – od vrhunskog orkestra koji se spojio s nizom najistaknutijih hrvatskih opernih solista i Zbora HRT-a, pod ravnanjem dirigenta Ivana Repušića, kod kojega se na jedinstven način među suvremenim hrvatskim dirigentima spajaju talent i disciplina, kao i svijest o potrebi za promicanjem hrvatske glazbe izvan granica same Hrvatske. (…) Preciznost, nadahnuće, energija, izviru iz svakog trenutka snimke, postavljene u jasnu, transparentnu zvučnu perspektivu, u kojoj dobivamo uvid u sve detalje izvedbe. Prvi dojam je energija i polet koji kao da natkriljuju svaku komponentu izvedbe i koji – to je sasvim jasno – potječu od dirigenta.”

Ekkehard Pluta, Klassik Heute (18/03/2020)

„(…) njemački slušatelj može biti zahvalan zbog objave ovog CD-a. Za Ivana Repušića, hrvatskog šef-dirigenta Minhenskog radijskog orkestra, Ero je očito pitanje srca kojem se posvećuje s ljubavlju i strašću; on dopušta orkestru da svira s punim zamahom, a glazbenici s veseljem proizvode raskošne zvukove kojima slijede njegov zanos. Isključivo hrvatski solisti (i zbor) pobrinuli su se za autentičnu interpretaciju.”

Edwin Baumgartner, Wiener Zeitung (24/02/2020)

„U novoj snimci naglasak je na energiji, za što prije svega trebamo zahvaliti dirigentu Ivanu Repušiću za pultom Minhenskog radijskog orkestra i blistavoj izvedbi hrvatskih solista i zbora Hrvatske radiotelevizije: svi izljevi temperamenta djeluju stvarno, a ritmičke pokretačke sile doimaju se toliko svježe i originalno da je nemoguće othrvati se šarmu ove opere. Ovo se djelo ne može izvesti bolje.”

Ralph P. Locke, The Arts Fuse (04/02/2021)

„Slušamo koncertnu izvedbu od 19. svibnja 2019. Svaki je ton na svome mjestu i čini upravo ono što treba. (…) Bravo, CPO! Operne kuće i operni programi akademija i visokih škola, čujete li vi ovo? Vrijeme je da se počne razmišljati o novom repertoaru za doba ‘nakon pandemije’!”

Ostala cd izdanja

DOBRO DOŠLI na internetsku stranicu hrvatskog dirigenta Ivana Repušića, šefa dirigenta Orkestra Minhenskog radija, prvoga stalnog gosta dirigenta Njemačke opere u Berlinu i šefa dirigenta Zadarskog komornog orkestra. Ovdje možete pronaći najnovije obavijesti o nadolazećim angažmanima maestra Repušića, pročitati njegove intervjue i izvatke iz članaka uglednih glazbenih kritičara, pogledati fotogaleriju kao i brojne videozapise maestrovih izvedbi i gostovanja u emisijama hrvatske i njemačke produkcije te pregledati naslove iz bogate diskografije u izdanju vodećih nakladničkih kuća – BR-Klassik, CPO i Warner Classics.

Pretplatite se na naš Newsletter kako biste na vrijeme primali obavijesti o aktivnostima dirigenta Ivana Repušića i aktualnim događanjima u sezoni 2021./2022.!

Uredništvo web-stranice

Ivona Šimunović, Kuća za ptice (2019)